sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

(Hyvä) yritys

Lauantaina siis piipahdettiin Essin kanssa Eholla hyppäämässä. Meni jopa huonommin kuin oletin. Heppana siis mun westernponi Tico, jolla en pahemmin hyppele, sillä Kää epäkunnossa. Kisoista ei oikeastaan enempää sanottavaa ole kuin, että 70cm kielto tokalle ja 80cm ekalle. Sinänsä melko taitavaa. Nojaa onpahan suunta ainakin vaan ylöspäin!


Torstain ryhmiksellä hypättiin ja menin Ticolla kisoja ajatellen. Tunti suju oikeastaan todella hyvin: paremmin en oo Ticolla koskaan hypännyt. Sain ponnistuksiin terävyyttä ja meininki oli sopivan go go. Hypättiin samaa tehtävää, jota Tanja ja Essi hyppäsivät valmennuksessa tiistaina: pituushalkaisijalla kavalettilinja ja pitkällä sivulla suhteutettu linja. Ratsastettiin niitä ristiin rastiin suorina ja vinoina linjoina. Ongelmaksi lähinnä jäi se, etten ainakaan vasemmalle saanut sisäjalkaa kunnolla läpi kaarteissa.


Ja tästä pääsenkin nyt siihen, kuinka tärkeää on, että valmentajat valmentautuvat itsekin. Hyvä valmentaja osaa ammentaa muiden teettämistä tehtävistä ideoita omiinsa, ja tarvittaessa viilata niitä valmennettaviensa tasolle sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti