lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tuuppailua

Torstai-ilta meni seuran hallituksen kokouksessa, joten ratsastin ryhmiksen eilen. Menin Miltsillä, koska osallistun sillä oman tallin kilpailuharjoituksiin viikon päästä. En kauhean usein mene Miltsillä, mutta valkkasin sen, koska se on melko haastava ratsastettava. Miltsi pitää saada ratsastettua rennoksi ja taivuteltua hyvin, että sen askellajeissa alkaa olla mitään tolkkua, ja rytmit pitää olla omassa kropassa just eikä melkein. 

Tamma eteni paremmin kuin normisti, mutta oli etenkin oikealle todella kankea. Taivuttelun ja avojen jälkeen alkoi kuitenkin tuntua paremmalta. Tehtiin keskilaukkajuttuja ja nostoja väistön/avon jälkeen. Keskilaukat on Miltsin kanssa todella vaikeita, koska pienikin pyllyn pyöräytys satulassa ja heppa on jo ristilaukassa. Tämän tarkkuuden takia olenkin tykästynyt Miltisiin ja voisin sillä enemmänkin koittaa koulua starttailla. Onhan se ikävää, kun radalla tulee tahtirikkoja, mutta vastaavasti oikeasta ratsastuksesta tulee hevoselta positiivista palautetta.

Siihen olin tyytyväinen, miten helposti onnistuivat väistöt ja avot. Heppa ei edes pahasti jämähtänyt niissä paikoilleen, kuten sillä usein on tapana. Onhan meillä toki vielä matkaa sopivan tuntuman ja peräänannon löytymiseen, mutta harjotus tekee mestarin.






Tästä näkyykin mukavasti virheitä mun asennossa: katse niskassa, huono ryhti ja ei kulmaa kyynärpäissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti